Dorpsbelangen Belt-Schutsloot

Dorpsbelangen Belt-Schutsloot

Dorpsbelangen Belt-Schutsloot

Dorpsbelangen Belt-Schutsloot

Gemiddeld geven we één maandsalaris per jaar uit aan energie. En maar liefst één op de vijf huishoudens maakt zich zorgen over de energierekening. Daarnaast zijn er veel huizenbezitters die comfortproblemen in huis ervaren, met koude tocht of te warme zolders. In al deze gevallen kan energiebesparing uitkomst bieden. Met isolatie is er fors geld te besparen op de rekening, is het ’s winters warm en zomers lekker koel. En zonnepanelen? Ook dat is een goede investering; vergelijkbaar met 6% rente op bank.

Maar wat is een goede keuze om geld en energie te besparen? Want: ieder huis is anders! En niet alle bewoners hebben geld om te investeren in een duurzame woningverbetering. Hoe pak je zoiets aan?

Energieloket Duurzaam Steenwijkerland

De gemeente Steenwijkerland heeft – samen met andere gemeenten in West Overijssel – het digitaal energieloket opgezet. www.energieloket-west-overijssel.nl is hét onafhankelijke startpunt voor alle vragen over energiebesparing en –opwekking. Veel huizenbezitters associëren energiebesparing met een hoop gedoe, maar de website kan huizenbezitters net dat ene zetje geven om toch ook op de bovenverdieping HR++ glas te plaatsen, zonnepanelen te laten installeren of de spouwmuur te isoleren. Wist u dat de gemiddelde terugverdientijd van deze maatregelen maar vier jaar is?

Wat kun je op de website vinden?

Er is een aantal interessante diensten te vinden via www.energieloket-west-overijssel.nl:

-       Een energiecheck waarmee u uw energieverbruik vergelijkt met vergelijkbare huishoudens en de buurt.
-       Een zonnepanelen check waarmee u kunt zien of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.
-       Online energieadvies (quickscan), waarmee u kunt bepalen wat de meest logische energiebesparende investering voor uw huis is. Een advies op maat!
In een overzichtelijk rapport met kosten, baten en te verwachten energielabel.
-       Informatie over het energielabel, muurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler en duurzame verwarming.
-       Een overzicht van regionale bedrijven, die u beloftes doen op het gebied van kwaliteit.
-       Handige checklists voor het aanvragen en beoordelen van offertes.
-       Informatie over subsidie en de mogelijkheid om u aan te melden voor de nieuwsbrief zodat u nooit meer iets mist over subsidies of acties in de buurt.
-       Informatie en hulp bij het aanvragen van goedkope financiering voor uw (duurzame) verbouwing, installatie of isolatieklus.
-       Handige checklists voor het beoordelen van de werkzaamheden.

Via onze facebookpagina delen we ook tips en trucs om energie te besparen. Zie https://www.facebook.com/Energieloket-West-Overijssel-1882328385316836/  of zoek op ‘Energieloket West Overijssel’ en vind onze pagina leuk!

Gratis energiescan

Naast digitale hulp, kunnen inwoners van de gemeente Steenwijkerland ook gebruik maken van een gratis energiescan aan huis. Een erkend energieadviseur komt langs, bespreekt het gas- en elektraverbruik en geeft aan welke energiebesparende mogelijkheden er zijn. Gemeente Steenwijkerland subsidieert de eerste 100 scans! Aanmelden kan via https://www.energieloket-west-overijssel.nl/dienst/advies. Let op: op de aanmeldpagina staat ‘Een onafhankelijke energieadviseur? Het kost u wat geld, maar dan voelt het wel zo vertrouwd!’, maar gemeente Steenwijkerland subsidieert de eerste 100 scans 100%! Wees er dus snel bij.

Inlopen?

Zes keer per jaar verzorgt het energieloket in samenwerking met DCZ een informatieavond energiezuinig en comfortabel wonen. Volgende week dinsdag, 7 juni, is om 19.30 uur in de Burght in Vollenhove zo’n informatieavond. Op donderdag 13 juli staan we van 16.00 – 20.00 uur op de Markt in Steenwijk en is iedereen van harte welkom om even langs te lopen en vragen te stellen over energie besparen. De locatie en tijden van de inloopavonden die we in het najaar organiseren, worden bekendgemaakt via de website en op de gemeentepagina in de Steenwijker Express.